Pad thai1 | Domestic Science
  • Set
    889

En ægte streetfood- og madkulturklassiker, som vinder mere og mere ind i min undervisning.

Når mine elever skal arbejde med det asiatiske køkken i opgaver med frie rammer til selv at vælge ud fra givne opgaver, bliver pad thai ofte en go-to-ret. Den er nem, sund, hurtig og man kan faktisk vise en masse skills i køkkenet med netop en pad thai.

Jeg vil også tillade mig at kalde retten en hverdagsret. Pad thai er nem og billig og let og komme på hjemmets madplanen. En ret som eleverne også nemt kan lave i deres fritid.

Sidst men ikke mindst, er pad thai en god ret, hvor eleverne lærer at gøre alle ingredienser klar inden tilberedning. Der skal snittes og hakkes osv. En god ret at arbejde med opskriftslæsning.

Klar pad thai | Domestic Science

Her følger min Pad thai, som vi arbejder med i undervisningen.

Pad thai | Domestic Science

Pad thai

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad, Streetfood
Køkken Thailand
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pad thai

  • 250 g nudler
  • 1 kyllingebryst
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 chili
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g bønnespirer
  • 3 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 2 æg
  • 3 spsk peanuts
  • Lidt solsikke- eller jordnøddeolie til stegning

Sauce

  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk ris- eller hvidvinseddike
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk revet frisk ingefær
  • 30 g farin

Sådan gør du
 

Pad thai

  • Nudlerne koges efter anvisning på pakken. Så snart nudlerne er kogt (ca. 3 minutter), kommes de i et dørslag og skylles med koldt vand. På den måde stopper vi kogningen. 
  • Skær top og bund af forårsløgene og snit forårsløgene fint. 
  • Skær kyllingbrysterne ud i tynde skiver.
  • Pil og snit løg og hvidløg fint. 
  • Skræl gulerødderne og skær den i stave (julienne). 
  • Hak peanuts groft og stil til side.
  • Snit den halve chili i fine små stykker. 
  • Peberfrugten snittes i strimler.
  • Pisk de to æg sammen i en lille skål.
  • Varm en wok eller stor pande op til middelhøj varme. Kom olie i wok/pande og steg kyllingeskiverne i et minut uden at røre. Steg derefter videre, mens du rører rundt.
  • Efter 2-3 minutter tages kødet af wok/pande.
  • Steg nu peberfrugt, hvidløg og løg i et minuts penge.
  • Tilsæt gulerødder og chili og steg i et minuts penge mere.
  • Til æg og steg ind til det ligner røræg i wok/pande, ca. 1 minut.
  • Tilsæt sauce, nudler, kylling, bønnespirer, forårsløg og hakkede peanuts.
  • Steg din pad thai med i 2-3 minutter = klar til servering!

Saucen

  • Kom alle ingrediens til saucen i en skål. 

Wok pad thai | Domestic Science

Pad thai1 | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide